Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärscheesecake

En liten cheesecakebakelse är den perfekta desserten! Den görs enklast i formar av silikon.

BlåbärscheesecakeBlåbärscheesecakeBlåbärscheesecake
En härlig blåbärscheesecake, som inte kräver ugn. Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 2gelatinblad
  • 0,75 dlkonc blåbärssaft
  • 1 dlvispgrädde
  • 200 gnaturell färskost
  • 0,5 dlflorsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1,5 dlblåbär- färska

Topping

  • 2 dlblåbär- färska

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Värm blåbärssaften i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i saften under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt svalna.

  2. Krossa blåbären med en gaffel och blanda ner dem i blåbärssaften. Vispa grädden.

  3. Vispa färskosten tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Vänd ner blåbärssaften och sedan den vispade grädden. Fördela blandningen i fyra portionsformar, gärna av silikon, och ställ in dem i frysen i ca 4 tim.

  4. Vänd upp bakelserna på assietter vid servering och toppa med färska blåbär.

Vad tyckte du om receptet?