Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärsbowl med pekangranola & ostknäcke

Mättande superfrukost på nötter, frön, bär och frukt för dig som upptäck dash-dieten! Gör granolan kvällen innan.

Blåbärsbowl med pekangranola & ostknäcke
Blåbärsbowl med pekangranola & ostknäcke
Blåbärsbowl med pekangranola & ostknäcke
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Pekangranola

  • 1 dlpekannötter
  • 1 dlnötter- blandade, torkade bär och frukt, till exempel mandel, tranbär, paranötter, hasselnötter, torkade plommon eller aprikoser
  • 1,5 dlfiberhavregryn
  • 0,5 dlpumpafrön
  • 0,5 mskhonung- flytande
  • 0,5 mskrapsolja

Blåbärsbowl

  • 8 dlblåbär- frysta och/eller hallon
  • 1banan

Till garnering

  • 1 dlbär- blandade
  • 1banan

Tillbehör

  • 4 skivorknäckebröd
  • 4 tsksmör
  • 4mager ost- 17 % fetthalt

Gör så här

  1. Pekangranola: Sätt ugnen på 160 grader.

  2. Blanda alla nötter, gryn och frön.

  3. Blanda honung och rapsolja i en separat skål.

  4. Häll ut grynblandningen på en plåt klädd med bakplåts­ papper.

  5. Häll på vätskan och blanda runt.

  6. Rosta mitt i ugnen i cirka 10–15 minuter. Vänd runt blandningen efter halva tiden. Håll extra koll de sista minuterna. Granolan ska vara gyllenbrun, men inte bränd.

  7. Blåbärsbowl: Skiva bananen och lägg på ett fat, sätt in i frysen i minst två timmar eller över natten.

  8. Mixa de frysta bären och bananaskivorna till en krämig, glassliknande massa.

  9. Lägg upp i skålar – bowls – eller glasburkar. Lägg på bär och skivad banan. Strö över granola, cirka 1 dl per portion.

  10. Servera med ostknäcke.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök