Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Perfekta bitar att ta med till gymmet eller jobbet. Bra som mellanmål eller när du behöver fylla på med energi före eller efter träningspasset.
Skölj fikonen, klipp bort den hårda stjälken. Skär eller klipp fikonen i bitar och lägg i blöt i cirka 10 minuter. Häll av vattnet och lägg fikonbitarna i en mixer tillsammans med müslin och hälften av havregrynen, mixa ihop till en massa.
Flytta över massan till en bunke och blanda i resten av havregrynen, blåbärspulver, torkade bär och mandeln.
Lägg bakplåtspapper i botten på en form, cirka 24×24 centimeter. Lägg massan i formen och platta ut med baksidan av en sked eller med en slickepott. Ställ in formen i kylen medan du gör i ordning chokladöverdraget.
Hacka och smält chokladen och kokosoljan i ett varmt vattenbad eller i mikron och rör ihop till en jämn smet. Ta ut formen ur kylen och bred ett tunt lager av chokladen över kakan. Låt den stelna och skär upp i bitar. Strö över lite extra blåbärspulver.
Slå in varje bar i cellofan, smörgåspapper eller plastfolie och förvara i kylen.
Recept från Mitt kök