Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Len blåbärsmousse på en härlig mandelbotten. Lägg på bär och ringla över blåbärssås. Riktigt läckert! Dessutom fri från både gluten och socker. Lite vispad grädde är gott till.
Botten: sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper i en form, cirka 25 × 25 centimeter. Vispa ihop smör, mandelmjöl, vaniljpulver och lättströ.
Vispa i ett ägg i taget.
Grädda mitt i ugnen i cirka 15–17 minuter. Låt svalna.
Blåbärsmousse: blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.
Vispa upp grädden.
Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull, dra av från plattan. Blanda i blåbärspurén och lättströ i kastrullen. Vänd ner blandningen i grädden.
Bred ut moussen på botten och sätt in i kylen i cirka 3–4 timmar eller i frysen i 2 timmar.
Stick ut 4 rundlar, cirka 8 centimeter i diameter.
Blåbärssås: mixa blåbär och lättströ till en sås. Garnering
Garnera med bär och ringla över blåbärssåsen.
Servering: servera bakelsen som den är eller med lite vispad grädde.
Recept från Mitt kök