Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här är en variant av det som i Norge kallas norska skolbullar. Jag har gjort dem lite mindre och fyllt dem med både vaniljkräm och blåbärssylt.
Smula jästen i en bunke. Smält margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm. Rör ner lite av degvätskan i jästen och rör så att jästen löser sig.
Tillsätt resten av degvätskan, socker, bakpulver, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg och låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i 24 delar. Rulla en bulle av varje del och lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Låt bullarna jäsa i cirka 30 minuter.
Gör en grop med pekfingret i bullarna och fyll dem med vaniljkräm och blåbärssylt.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i 225 grader i 8-10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.
Rör ihop florsocker och äggvita, blandningen ska vara tjock. Använd gärna en elvisp. Pensla bullarna med florsockret och doppa dem i kokos.
Recept från Mitt kök