Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärs- och svartvinbärsssylt

Recept på blåbärs- och svartvinbärsssylt. 80 procent blåbär och 20 vinbär ger bra balans. Syltsocker gör sylten hållbar och fast. Vill man ha en lös sylt funkar vanligt strösocker bra, men hållbarheten blir något sämre. 

Blåbärs- och svartvinbärsssyltBlåbärs- och svartvinbärsssyltBlåbärs- och svartvinbärsssylt

Ingredienser

  • 500 gblåbär
  • 200 gsvarta vinbär
  • 0,5 dlvatten
  • 500 gsyltsocker

Gör så här

  1. Blanda bär och vatten i en kastrull och koka upp. Sjud bären 2–3 min, tills de saftar sig. 

  2. Tillsätt sockret och fortsätt koka ca 5 min på medelvärme. Rör då och då. Häll upp på väl rengjorda burkar. Förvara svalt.

Vad tyckte du om receptet?