Recept & styling: Lena Söderström Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på blåbärsbakelser med maräng. Variera med att byta ut blåbären mot andra bär, exempelvis hallon eller jordgubbar.
Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till fast skum, använd elvisp. Tillsätt sockret, 3 msk i taget, under fortsatt vispning. Vispa inte för länge, marängen kan bli rinnig.
Täck en plåt med bakplåtspapper. Klicka eller spritsa ut marängsmeten till 6 lika stora bakelser, de får gärna forma en krans. Bred sedan ut marängsmeten från mitten av varje bakelse, så att det formas ”korgar” med lite högre kant runt om.
Sätt plåten i nedre delen av ugnen och grädda kransen tills marängen släpper papperet, ca 40 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen kallnat.
Lossa marängbakelser/kransen från papperet och lägg på ett serveringsfat.
Fyll med vispad grädde, toppa med kokosflagor, chokladspån och blåbär. Pudra över lite florsocker.
Recept & styling: Lena Söderström Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök