Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärsbakelser med maräng och vita chokladspån

Recept på blåbärsbakelser med maräng. Variera med att byta ut blåbären mot andra bär, exempelvis hallon eller jordgubbar.

Blåbärsbakelser med maräng och vita chokladspånBlåbärsbakelser med maräng och vita chokladspånBlåbärsbakelser med maräng och vita chokladspån
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3äggvitor
  • 2,5 dlsocker

Fyllning

  • 2 dlgrädde- vispad

Garnering

  • 1 dlkokosflagor- rostade
  • 50 gchokladspån- av vittchoklad
  • 125 gblåbär
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till fast skum, använd elvisp. Tillsätt sockret, 3 msk i taget, under fortsatt vispning. Vispa inte för länge, marängen kan bli rinnig.

  2. Täck en plåt med bakplåtspapper. Klicka eller spritsa ut marängsmeten till 6 lika stora bakelser, de får gärna forma en krans. Bred sedan ut marängsmeten från mitten av varje bakelse, så att det formas ”korgar” med lite högre kant runt om.

  3. Sätt plåten i nedre delen av ugnen och grädda kransen tills marängen släpper papperet, ca 40 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen kallnat.

  4. Lossa marängbakelser/kransen från papperet och lägg på ett serveringsfat.

  5. Fyll med vispad grädde, toppa med kokosflagor, chokladspån och blåbär. Pudra över lite florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Recept från Mitt kök