Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på blåbärs- och grapefruktsmarmelad. En liten sats marmelad som går snabbt att göra. Den får mycket färg av blåbär och god smak av grapefrukt. Sylten blir bäst med syltsocker, eftersom blåbär är pektinfattiga.
Skölj grapefrukten i ljummet vatten, skala det yttersta av skalet och skär sedan bort det vita. Strimla de tunna skalen och skär ut hinnfria klyftor av frukten.
Lägg skal, saft och fruktkött i en kastrull. Blanda ner blåbär och vatten och låt koka upp. Sjud ca 5 min.
Rör ner sockret och koka marmeladen ytterligare 5 min. Häll upp på väl rengjorda burkar.