Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbärs-nice cream (vego-glass)

Blåbärs-nice cream är en vegetarisk glass. Den här får härlig färg och smak av blåbär.

Blåbärs-nice cream (vego-glass)
Blåbärs-nice cream (vego-glass)
Blåbärs-nice cream (vego-glass)
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2bananer
  • 1avokado
  • 450 gblåbär- frysta
  • 1 dlkokosgrädde
  • 1 mskhonung- flytande

Tillbehör

  • 2mangor
  • 4kiwi
  • 4passionsfrukter
  • 4 dlbär- blandade, t ex hallon och blåbär

Garnering

  • valnötter

Gör så här

  1. Skala och skiva bananerna. Frys in bananskivorna 4–5 timmar.

  2. Skala och kärna ur avokadon. Skär den i bitar. Mixa bananskivor, avokado och blåbär. Tillsätt kokosgrädde och honung och mixa slätt. Sätt in i frysen ca 1 timme.

  3. Dela mangorna på längden och skär bort kärnan. Skär ett rutmönster i mangoköttet. Halvera kiwifrukterna eller skär dem i ”näckrosor”. Halvera passionsfrukterna. Lägg upp frukt och bär på ett stort fat.

  4. Strö grovhackade valnötter på nice creamen och servera med frukten.

Vad tyckte du om receptet?