Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbär- och yuzuglass

Två gudomliga smaker i ett, yuzu och blåbär här i en italiensk gelato*. Här har vi strött bärpulver över glassen som serveras i våffla. Serveras glassen i skål är det gott med färska blåbär till.

Blåbär- och yuzuglass
Blåbär- och yuzuglass
Blåbär- och yuzuglass
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 dlblåbär
  • 1,5 dlströsocker
  • 4äggulor
  • 2 mskglykossirap
  • 3 dlmjölk
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 mskyuzujuice
  • 1 dlkvarg- naturell, t ex kesella

Garnering

  • blåbärspulver- eller hallonpulver

Gör så här

  1. Koka upp blåbär med sockret. Sjud ca 2 min. Låt kallna.

  2. Vispa äggulor med blåbär och glykossirap med elvisp ca 1 minut.

  3. Blanda mjölk och grädde i en kastrull och koka upp. Rör då och då och passa så att det inte kokar över eller bränns i botten. Häll ner mjölken i äggvispet. Rör om.

  4. Häll tillbaka smeten i kastrullen och sjud försiktigt till en såsliknande konsistens. Blanda ner yuzujuice och kvarg i glassmeten. Täck med lock och kyl glassmeten ca 3 timmar.

  5. Se till att både glassmet och glassmaskin är väl kylda. Frys smeten i glassmaskin ca 20 min. Är glassen fortfarande lös frys den ca 30 min. Lägg glasskulor i strutar och strö över bärpulver. 

Vad tyckte du om receptet?