Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blåbär och vaniljkräm med knäckigt täcke

Recept på blåbär och vaniljkräm med knäckigt täcke. Välj vaniljsocker med ordet äkta i namnet, eftersom det betyder att vaniljsockret innehåller frön från vaniljstången och därför har mer smak än vanligt vaniljsocker.

Blåbär och vaniljkräm med knäckigt täcke
Blåbär och vaniljkräm med knäckigt täcke
Blåbär och vaniljkräm med knäckigt täcke
Färska blåbär i vaniljkräm Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 gblåbär
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 dlmjölk
  • 5äggulor
  • 1,5 mskströsocker
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 tskvaniljsocker

Garnering

  • 4 mskströsocker

Gör så här

  1. Blanda grädde, mjölk, äggulor, socker och majsstärkelse i en kastrull. Låt koka upp under omrörning tills krämen tjocknat. Ta kastrullen åt sidan och vispa i vaniljsockret. Låt krämen svalna.

  2. Fördela blåbären i portionsformar. Häll över vaniljkrämen. Strö på sockret och bränn med en brännare tills sockret har smält och fått fin färg. Servera.

Vad tyckte du om receptet?