Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Blå vallmobollar

Näringsfyllda bollar med dadlar, solrosfrön och spirulinapulver rikt på antioxidanter. Vallmofrön ger bollarna ett krispigt skal.

Blå vallmobollar
Blå vallmobollar
Blå vallmobollar
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 10dadlar- urkärnade
  • 1 dlsolrosfrön
  • 0,5 dlhonung
  • 2 mskkokosolja- smält
  • 2 tskspirulinapulver- eller blått algpulver
  • 2,5 dlhavregryn- (glutenfri havre, gjord på ren havre)
  • 1 dlvallmofrön- blåa

Gör så här

  1. Mixa dadlar, solrosfrön, honung, kokosolja och blått algpulver eller spirulina.

  2. Blanda i havregryn.

  3. Häll ut vallmofrön på en tallrik. Rulla bollar av dadel­ mixen och rulla bollarna några i taget i vallmofröna.

  4. Sätt in bollarna i kylen eller frysen, tills de är hårda.

  5. Förvara i en lufttät burk i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök