Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Björnbärssockerkaka med havresmulor

Bjud på en saftig björnbärskaka till sommarfikat! Havresmulorna på kakan ger ett gott crunch och god rostad smak.

Björnbärssockerkaka med havresmulor
Björnbärssockerkaka med havresmulor
Björnbärssockerkaka med havresmulor
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 3ägg
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlmjölk
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2 dlbjörnbär

Havresmulor

  • 75 gsmör
  • 2 dlhavregryn
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 mskvetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Havresmulor: Smält smöret. Blanda ihop alla ingredienser.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll smörmjölken i äggpöset och vänd ner mjölblandningen. Blanda till en jämn smet.

  3. Lägg havresmulorna i botten på en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 1/2 liter. Häll i sockerkakssmeten och lägg i björnbären med jämna mellanrum.

  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min. Ta ut kakan och låt den vila i formen ca 5 min. Vänd sedan upp kakan på ett fat och låt den kallna under formen. 

Vad tyckte du om receptet?