Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bjud på en saftig björnbärskaka till sommarfikat! Havresmulorna på kakan ger ett gott crunch och god rostad smak.
Sätt ugnen på 175°. Havresmulor: Smält smöret. Blanda ihop alla ingredienser.
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll smörmjölken i äggpöset och vänd ner mjölblandningen. Blanda till en jämn smet.
Lägg havresmulorna i botten på en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 1/2 liter. Häll i sockerkakssmeten och lägg i björnbären med jämna mellanrum.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min. Ta ut kakan och låt den vila i formen ca 5 min. Vänd sedan upp kakan på ett fat och låt den kallna under formen.