Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftiga och goda är de söta sconesen som är goda som de är eller med färskost.
Sätt ugnen på 225°, konventionell ugn eller 200°, varmluft. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt med smör och citronskal för hand eller i en matberedare. Tillsätt grädden och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
Platta ut degen till en 2 cm tjock rund platta och tryck i bären här och där. Ta ut 8 runda scones med ett kakmått eller ett glas, ca 7 cm i diameter. Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med grädde.
Grädda mitt i ugnen i 10–15 min tills de fått fin färg. Låt sconsen svalna.
Servera sconsen nygräddade med färskost.