Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Björnbärsscones

Saftiga och goda är de söta sconesen som är goda som de är eller med färskost.

BjörnbärssconesBjörnbärssconesBjörnbärsscones
Scones med björnbärsfyllning. Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1citron
  • 6 dlvetemjöl- (360 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tsksalt
  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlvispgrädde
  • 75 gbjörnbär- frysta

Pensling

  • 0,5 dlvispgrädde

Tillbehör

  • naturell färskost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°, konventionell ugn eller 200°, varmluft. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt med smör och citronskal för hand eller i en matberedare. Tillsätt grädden och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.

  3. Platta ut degen till en 2 cm tjock rund platta och tryck i bären här och där. Ta ut 8 runda scones med ett kakmått eller ett glas, ca 7 cm i diameter. Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med grädde.

  4. Grädda mitt i ugnen i 10–15 min tills de fått fin färg. Låt sconsen svalna.

  5. Servera sconsen nygräddade med färskost.

Vad tyckte du om receptet?