Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Björnbärsrutor blir sötsega och lite knäckiga. De går utmärkt att frysa.
Rör ihop björnbär och socker och låt stå tills sockret lösts upp.
Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker med elvisp tills det är krämigt. Blanda i mjöl, 3 dl havregryn, vaniljpulver, bakpulver och salt och rör ihop till en deg.
Tryck ut 3/4 av degen i en form med bakplåtspapper, ca 24 x 30 cm. Fördela björnbären ovanpå.
Blanda 1 dl havregryn med resten av degen och smula den ovanpå bären. Den ska inte täcka helt.
Grädda mitt i ugnen 30–35 min, tills degen fått lite färg. Låt kakan kallna och kyl gärna innan den skärs i rutor.