Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Björnbärsmarmelad

Björnbärsmarmelad med härlig syra från citron. Servera till ­scones eller som fyllning i en ­rulltårta.

Björnbärsmarmelad
Björnbärsmarmelad
Björnbärsmarmelad
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 500 gbjörnbär
  • 1 dlcitron- pressad
  • 1,5 dlvatten
  • 500 gsyltsocker

Gör så här

  1. Rensa bären och lägg dem i en kastrull.

  2. Tillsätt citronsaft och vatten och låt koka ca 5 min.

  3. Rör i sockret och låt koka ytterligare ca 3 min. Ta kastrullen från värmen och skumma väl. Häll sylten i väl rengjorda glasburkar och låt kallna. Förvara svalt.

Vad tyckte du om receptet?