Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på björnbärsmarmelad. Vanilj och stjärnanis ger en fin smakbrytning till björnbären, som i sig själva har en mild smak.
Lägg bär och stjärnanis i en gryta. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i grytan. Lägg även ner själva vaniljstången.
Hetta långsamt upp bären. Koka på svag värme under lock cirka 15 minuter, skaka lite då och då.
Tillsätt syltsocker och höj värmen. Koka sylten kraftigt utan lock 2–3 minuter.
Ta grytan från värmen och skumma. Låt sylten vila cirka 15 minuter, rör försiktigt någon gång under tiden så att temperaturen jämnas ut. Plocka upp stjärnanis och vaniljstång.
Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar och sätt på lock. Det är viktigt att marmeladen hälls ända upp till kanten. Förvara mörkt och svalt eller i kylen.
Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök