Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Björnbärskaka med saffransfrosting

Ljuvlig och lättbakad björnbärskaka med mandelmassa. Kakan toppas med en fantastiskt god frosting med smak av saffran.

Björnbärskaka med saffransfrostingBjörnbärskaka med saffransfrostingBjörnbärskaka med saffransfrosting
Foto: Peter Carlsson / Hembakat

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 2 dlströsocker
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1ägg
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1 krmflingsalt
  • 1 krmkanel- mald
  • 100 gmandelmassa- riven
  • 150 gbjörnbär- färska eller tinade och avrunna

Frosting

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 100 gnaturell färskost
  • 5 dlflorsocker
  • 2 pktsaffran- (à 0,5 g)

Tillbehör

  • 150 gbjörnbär- färska eller tinade och avrunna

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°, ­varmluft. Smält smöret och rör ner alla ingredienser förutom björnbären. Var noga med att röra och inte vispa. 

  2. Lägg björnbären i botten av en smord form, ca 15 cm i diameter. Häll smeten över björnbären.

  3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min. Låt kakan kallna.

  4. Frosting: Rör ihop ingredienserna till en slät frosting och bred den

    på kakan. Servera kakan med björnbär.

Vad tyckte du om receptet?