Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Björnbärskaka med mandelmassa

Recept på enkel björnbärskaka. Kakan går supersnabbt att göra och smakar härligt av mandelmassa. Har du andra bär i trädgården går de lika bra att använda. Används färska bär behövs inte vetemjölet.

Björnbärskaka med mandelmassa
Björnbärskaka med mandelmassa
Björnbärskaka med mandelmassa
Björnbärskaka som går snabbt att baka Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 300 gmandelmassa
  • 1citron
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 2ägg
  • 250 gbjörnbär- frysta
  • 1 mskvetemjöl
  • 0,5 dlmandelspån

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • 2 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Grovriv mandelmassan. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Rör ihop smör och mandelmassa. Tillsätt äggen, ett i taget, och därefter citronskalet.

  3. Fäst ett bakplåtspapper i botten på en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Bred ut smeten. Blanda de frysta bären med mjöl och strö bären över smeten. Strö på mandelspån.

  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Ta ut och låt svalna.

  5. Pudra kakan med florsocker och servera med vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

Recept på fluffig vaniljsås eller vaniljvisp som inte behöver kokas

Klassisk vaniljsås