Läs också:
Recept på fluffig vaniljsås eller vaniljvisp som inte behöver kokas
Klassisk vaniljsås
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på enkel björnbärskaka. Kakan går supersnabbt att göra och smakar härligt av mandelmassa. Har du andra bär i trädgården går de lika bra att använda. Används färska bär behövs inte vetemjölet.
Sätt ugnen på 180°. Grovriv mandelmassan. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
Rör ihop smör och mandelmassa. Tillsätt äggen, ett i taget, och därefter citronskalet.
Fäst ett bakplåtspapper i botten på en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Bred ut smeten. Blanda de frysta bären med mjöl och strö bären över smeten. Strö på mandelspån.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Ta ut och låt svalna.
Pudra kakan med florsocker och servera med vispad grädde.
Läs också:
Recept på fluffig vaniljsås eller vaniljvisp som inte behöver kokas
Klassisk vaniljsås