Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Björnbärschutney

En sötsyrlig björnbärschutney med hetta från chili. Chutneyn passar särskilt bra till grillat fläskött.

Björnbärschutney
Björnbärschutney
Björnbärschutney
Foto: Ulrika Pousette

Björnbärschutney

  • 1 kgbjörnbär
  • 4bananschalottenlökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 5 dlråsocker
  • 2 dlrödvinsvinäger
  • 2 dlvatten
  • 1,5 tsksalt

Gör så här

  1. Rensa björnbären och lägg dem i en gryta. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilin. Blanda ner lök och chili i grytan. Tillsätt socker, vinäger och vatten.

  2. Låt koka upp och sjud utan lock ca 25 min. Krydda med salt.

  3. Häll chutneyn i varma, väl rengjorda burkar och sätt på locken. Låt chutneyn kallna och förvara den i kylen.

Vad tyckte du om receptet?