Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dela kexen på mitten och ställ dem ut med kanten i sex glas eller i koppar. Smula sönder några kex och lägg smulorna i botten på glaset eller koppen.
Vispa grädden. Mosa björnbären och blanda i sockret. Blöt upp gelatinet och värm upp det enligt anvisning på paketet.
Blanda först ner det uppblötta gelatinet i hälften av björnbärsmoset och tillsätt sedan resten. Vänd ner blandningen i grädden.
Spritsa eller klicka ner björnbärsmoussen i hålet där kexen blir en ”vägg”. Spara lite mousse till garnering. Låt stå kallt en stund tills moussen stelnat.
Vänd glaset eller koppen upp och ned och tag försiktigt ut bakelsen. Garnera med en klick mousse och ett björnbär.
Recept från Mitt kök