Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Björnbärsbakelse

Björnbärsbakelse
Björnbärsbakelse
Björnbärsbakelse
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 pktsavoiardikex- avlånga kex, används i tiramisu, cirka 24 st
  • 3 dlgrädde
  • 150 gbjörnbär- (några fina bär till garnering)
  • 0,5 dlflorsocker
  • 3 stgelatinblad

Gör så här

  1. Dela kexen på mitten och ställ dem ut med kanten i sex glas eller i koppar. Smula sönder några kex och lägg smulorna i botten på glaset eller koppen.

  2. Vispa grädden. Mosa björnbären och blanda i sockret. Blöt upp gelatinet och värm upp det enligt anvisning på paketet.

  3. Blanda först ner det uppblötta gelatinet i hälften av björnbärsmoset och tillsätt sedan resten. Vänd ner blandningen i grädden.

  4. Spritsa eller klicka ner björnbärsmoussen i hålet där kexen blir en ”vägg”. Spara lite mousse till garnering. Låt stå kallt en stund tills moussen stelnat.

  5. Vänd glaset eller koppen upp och ned och tag försiktigt ut bakelsen. Garnera med en klick mousse och ett björnbär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök