Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Björnbärs- och krusbärsmarmelad

Gott till osten eller nybakade scones! En ljuvlig marmelad på björnbär och krusbär.

Björnbärs- och krusbärsmarmelad
Björnbärs- och krusbärsmarmelad
Björnbärs- och krusbärsmarmelad
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 gbjörnbär- ca
  • 500 gkrusbär- ca
  • 1 dlvatten
  • 500 gsyltsocker- ca 5 ¼ dl
  • 1 dlmuscovadosocker- mörkt

Gör så här

  1. Skölj och skär bort blomfästet på bären. Dela krusbären. Lägg bär och vatten i en kastrull och koka under omrörning, cirka 15 minuter. Tillsätt syltsocker och muscovadosocker och koka kraftigt, cirka 5 minuter.

  2. Häll upp marmeladen på väl rengjorda varma burkar. Sätt på lock och låt svalna. Förvara i kyl. Servera till ost, rostad brioche eller nybakade scones.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök