Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pizza med plommon och björnbär toppad med vaniljkvarg. Frukt och härlig fyllning med mandelmassa. Ringla lite lönnsirap över och servera med vaniljkvarg eller vaniljglass. Det blir succé.
Blanda ihop alla ingredienser till degen i en matberedare. Arbeta degen 7–8 min. Lägg den i en plastlåda med lock eller i en plastpåse. Knyt ihop påsen men lämna lite luft så att degen får plats att expandera. Lägg degen i kylen ca 12 timmar.
Fyllning: Finriv mandelmassan och blanda ihop alla ingredienserna till mazarinfyllningen.
Sätt ugnen på 250°. Dela degen i fyra bitar. Kavla eller tryck ut bitarna till rundlar, ca 5 mm tjocka. Lägg dem på en mjölad plåt eller på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa eller bred på mazarinfyllningen. Lämna kanterna fria.
Kärna ur och skär plommonen i klyftor. Lägg dem på pizzorna i ett cirkelformat mönster. Fördela björnbären på pizzorna.
Grädda pizzorna mitt i ugnen tills de fått fin färg, 6–7 min. Ringla över lönnsirap och garnera med mynta. Servera med vaniljkvarg.