Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lättbakade muffins med citron och björnbär som är perfekta att ha med sig på utflykten.
Sätt ugnen på 175 grader. Ställ 10 muffinsformar i en muffinsplåt.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Rör ner smörmjölken i äggvispet. Rör ner citronskal och saft i smeten.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd försiktigt ner det i smeten. Fyll formarna med smet till 2⁄3.
Tryck ner 2–3 björnbär (beroende på storlek) i varje muffinsform. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på galler.