Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Björnbärs- och citronmuffins

Lättbakade muffins med citron och björnbär som är perfekta att ha med sig på utflykten.

Björnbärs- och citronmuffins
Björnbärs- och citronmuffins
Björnbärs- och citronmuffins
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 75 gsmör
  • 1 dlmjölk
  • 2ägg
  • 2 dlströsocker
  • 1citron- rivet skal + 2 msk pressad saft
  • 3 dlvetemjöl
  • 1,5 tskbakpulver
  • 2 tskvaniljsocker
  • 200 gbjörnbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ 10 muffinsformar i en muffinsplåt.

  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Rör ner smörmjölken i äggvispet. Rör ner citronskal och saft i smeten.

  3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd försiktigt ner det i smeten. Fyll formarna med smet till 2⁄3.

  4. Tryck ner 2–3 björnbär (beroende på storlek) i varje muffinsform. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?