Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på björnbär med yoghurtkräm. Rörsockersirap ger en speciell och varm ton som går fint ihop med de syrliga bären.
Sätt ugnen på 225°. Lägg ett halvt bakplåtspapper på en plåt och olja det lätt. Bred ut havregryn på det oljade papperet och ringla över 1 dl sirap. Grädda mitt i ugnen ca 7 min.
Låt flarnet kallna och stelna. Bryt loss sex bitar till garneringen och smula resten.
Vispa grädden luftig och blanda med yoghurt, 2 msk sirap, vaniljsocker och rom. Blanda ner havresmulorna strax före servering.
Varva björnbär och gräddblandningen i koppar eller glas. Toppa med havreflarn.