Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Björnbär med yoghurtkräm

Recept på björnbär med yoghurtkräm. Rörsockersirap ger en ­speciell och varm ton som går fint ihop med de syrliga bären.

Björnbär med yoghurtkräm
Björnbär med yoghurtkräm
Björnbär med yoghurtkräm
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 dlhavregryn
  • 1 dlrörsockersirap- + 2 msk rörsockersirap(cane syrup)
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 1 dlyoghurt- grekisk
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 tskrom- mörk
  • 4 dlbjörnbär- (200 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg ett halvt bakplåtspapper på en plåt och olja det lätt. Bred ut havregryn på det oljade papperet och ringla över 1 dl sirap. Grädda mitt i ugnen ca 7 min.

  2. Låt flarnet kallna och stelna. Bryt loss sex bitar till garneringen och smula resten.

  3. Vispa grädden luftig och blanda med yoghurt, 2 msk sirap, vaniljsocker och rom. Blanda ner havresmulorna strax före servering.

  4. Varva björnbär och gräddblandningen i koppar eller glas. Toppa med havreflarn.

Vad tyckte du om receptet?