Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Björnbär- och kardemummakaka

En saftig kaka full med kardemummasmak och stora, härliga björnbär.

Björnbär- och kardemummakakaBjörnbär- och kardemummakakaBjörnbär- och kardemummakaka
Recept på en saftig björnbär- och kardemummakaka. Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 2ägg
  • 3 dlströsocker
  • 50 gsmör
  • 1 dlmjölk- eller vatten
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 mskkardemumma- nystött
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1,5 tskbakpulver
  • 150 gbjörnbär- färska eller frysta

Till formen

  • smör
  • mandelspån
  • ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en kakform som rymmer 1 1/2 liter först med mandelspån och sedan med ströbröd. 

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och tillsätt mjölk eller vatten. Vispa ner blandningen i äggsmeten.

  3. Blanda mjöl, kardemumma, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Rör i björnbären och häll smeten i formen.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?