Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Björklövssorbet

En uppfriskande och annorlunda dessert eller mellanrätt. Sockerlag görs av 1 1/2 dl vatten och 1 1/2 dl strösocker som får koka 1–2 min tills sockret löst sig (avser 1 L). Björklövsessensen görs av knappt utslagna björklövsknoppar som läggs i brännvin, t ex Brännvin Special. Där får de ligga ca ett halvår. Knopparna silas ifrån – essensen är klar.

Björklövssorbet
Björklövssorbet
Björklövssorbet

Ingredienser

  • 2 dlbjörklövsessens
  • 6 dlginger ale
  • 2 dlsockerlag- kall
  • 2 mskglykos- finns säkras på apoteket

Gör så här

  1. Blanda essens, ginger ale, sockerlagen och glykos.

  2. Kör i glassmaskin till en sorbet. Förvara i frysen.

Vad tyckte du om receptet?