Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bitter sallad med honungsdressing

Recept på bitter sallad med honungsdressing. Gnugga valnötterna i en torr handduk efter rostningen så får du bort skalet.

Bitter sallad med honungsdressing
Bitter sallad med honungsdressing
Bitter sallad med honungsdressing
Recept på bitter sallad med honungsdressing. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2endiver
  • 2gemsallad
  • 1rosésallad
  • 50 gvalnötter

Dressing

  • 2 mskhonung
  • 2 mskdijonsenap
  • 1 dlolivolja
  • 2 mskvatten
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Lägg salladen i kallt vatten ca 15 min. Grovhacka valnötterna. Rosta i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp och låt kallna.

  2. Dressing: Blanda honung och senap. Tillsätt oljan, lite i taget, under vispning. Vispa ner vattnet och krydda med salt.

  3. Låt salladen rinna av, torka den i en salladsslunga. Riv salladen i mindre bitar. Blanda sallad och nötter på ett fat. Ringla över dressingen strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?