Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bistecca fiorentina

Recept på bistecca fiorentina. Köttet kan tillagas i ugnen. Krydda, bryn i grillpanna och efterstek på 150° till 56° innertemperatur.

Bistecca fiorentinaBistecca fiorentinaBistecca fiorentina

Ingredienser

  • 900 gbiff- utskuren, eller entrecôte i bit
  • 1 mskolivolja
  • 1 mskrosmarin- finhackad, färsk
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 80 grucola- (1 påse)
  • 80 gbabyspenat- (1 påse)
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Tänd grillen och rumstemperera köttet.

  2. Gnid in köttet med olja, rosmarin, salt och peppar. Sätt in en stektermometer och grilla köttet runt om till 56°. Låt vila 15 min.

  3. Skär köttet i skivor och servera på en bädd av rucola och spenat.

  4. Ringla över olivolja och balsamvinäger, strö över flingsalt och nymald svartpeppar.

    Foto: Holger Edström

    utskuren-biff

Vad tyckte du om receptet?