Recept ur "Baka i långpanna deluxe" av Frida Skattberg (Bonnier Fakta) Foto: Helén Pe
Annons: "Baka i långpanna deluxe hittar du här! (Extern länk)
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chokladbiskvier du bakar i långpanna.
Biskvin är en omåttligt populär kondisbit. Att baka den hemma är ganska pilligt och tar en del tid – tills nu. Nu kan den bakas i långpanna. Det är smidigt, går fort och blir alldeles ljuvligt gott. Att baka just biskvier i långpanna inspirerade min vän Sabina mig att göra, och jag är så tacksam för det, för det har gjort mitt biskvibakande mycket roligare! Frida Skattberg
Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) 27 med bakplåtspapper.
Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet och bred ut den på plåten.
Grädda botten i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
Gör smörkrämen. Smält chokladen över vattenbad eller på låg värme i mikron, låt svalna.
Vispa smör, florsocker och kakao riktigt fluffigt med elvisp eller i din assistent. Vispa ner chokladen.
Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade botten och ställ i kylskåpet.
Hacka Daimen. Smält chokladen och bred den över smörkrämen. Toppa med Daim. Låt chokladen stelna och skär kakan i lagom stora rutor. Förvara biskvierna i kylen.
Recept ur "Baka i långpanna deluxe" av Frida Skattberg (Bonnier Fakta) Foto: Helén Pe
Annons: "Baka i långpanna deluxe hittar du här! (Extern länk)
Recept från Mitt kök