Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biskvier i långpanna

Recept på chokladbiskvier du bakar i långpanna.

Biskvin är en omåttligt populär kondisbit. Att baka den hemma är ganska pilligt och tar en del tid – tills nu. Nu kan den bakas i långpanna. Det är smidigt, går fort och blir alldeles ljuvligt gott. Att baka just biskvier i långpanna inspirerade min vän Sabina mig att göra, och jag är så tacksam för det, för det har gjort mitt biskvibakande mycket roligare! Frida Skattberg

Biskvier i långpanna
Biskvier i långpanna
Biskvier i långpanna
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 gmandelmassa
  • 1 dlströsocker
  • 3äggvitor

Smörkräm

  • 125 gmjölkchoklad
  • 400 gsmör- rumsvarmt
  • 2,25 dlflorsocker
  • 3 mskkakao

Garnering

  • 3dubbeldaim
  • 200 gmörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna (40 × 30 cm) 27 med bakplåtspapper.

  2. Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet och bred ut den på plåten.

  3. Grädda botten i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

  4. Gör smörkrämen. Smält chokladen över vattenbad eller på låg värme i mikron, låt svalna.

  5. Vispa smör, florsocker och kakao riktigt fluffigt med elvisp eller i din assistent. Vispa ner chokladen.

  6. Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade botten och ställ i kylskåpet.

  7. Hacka Daimen. Smält chokladen och bred den över smörkrämen. Toppa med Daim. Låt chokladen stelna och skär kakan i lagom stora rutor. Förvara biskvierna i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept ur "Baka i långpanna deluxe" av Frida Skattberg (Bonnier Fakta) Foto: Helén Pe

Annons: "Baka i långpanna deluxe hittar du här! (Extern länk)

Recept från Mitt kök