Recept av Sara Aasum Hultberg
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på biskvi med chokladsmörkräm och hasselnötter. Lyxlagat och glutenfritt passar bra på kaffekalaset.
Sätt ugnen på 175°. Hacka ihop mandelmassa och socker, gärna i matberedare. Tillsätt äggvitorna, lite i taget, och arbeta ihop till en klumpfri smet.
Spritsa ut kakor, 3-4 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills de har en gyllenbrun färg. Låt svalna och lossa dem från papperet.
Smörkräm: Värm äggvitorna med sockret över vattenbad tills sockret smält, ca 60°. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den över vattenbad eller i mikro och låt svalna.
Vispa äggvitorna till en mjuk marängsmet. Tillsätt smöret, lite i taget, och fortsätt vispa till en luftig smet. Tillsätt chokladen och krydda med salt. Häll smeten i en spritspåse. Klipp ett stort hål eller använd en stor, slät tyll. Håll handen stilla när du spritsar krämen på biskvibottnarna så får du en jämn och fin kupol. Ställ sedan biskvierna i frysen.
Garnering: Smält mjölkchokladen över vattenbad eller i mikro. Hacka nötterna. Blanda ner nötterna i chokladen. Doppa de frysta biskvierna försiktigt i chokladen. Strö lite salt på toppen.
Förvara biskvierna i kylen, men låt dem bli rumsvarma före servering.
Recept av Sara Aasum Hultberg