Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biskvi med chokladsmörkräm och hasselnötter

Recept på biskvi med chokladsmörkräm och hasselnötter. Lyxlagat och glutenfritt passar bra på kaffekalaset.

Biskvi med chokladsmörkräm och hasselnötter
Biskvi med chokladsmörkräm och hasselnötter
Biskvi med chokladsmörkräm och hasselnötter

Ingredienser

  • 200 gmandelmassa
  • 1 dlströsocker
  • 2äggvitor- små, (ca 50 g)

Chokladsmörkräm

  • 3äggvitor- små, (75 g)
  • 2 dlströsocker
  • 100 gmjölkchoklad
  • 400 gsmör- osaltat
  • 2 krmsalt

Garnering

  • 300 gmjölkchoklad
  • 50 ghasselnötter- rostade
  • 1 mskhavssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka ihop mandelmassa och socker, gärna i matberedare. Tillsätt äggvitorna, lite i taget, och arbeta ihop till en klumpfri smet.

  2. Spritsa ut kakor, 3-4 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills de har en gyllenbrun färg. Låt svalna och lossa  dem från papperet.

  3. Smörkräm: Värm äggvitorna med sockret över vattenbad tills sockret smält, ca 60°. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den över vattenbad eller i mikro och låt svalna.

  4. Vispa äggvitorna till en mjuk marängsmet. Tillsätt smöret, lite i taget, och fortsätt vispa till en luftig smet. Tillsätt chokladen och krydda med salt. Häll smeten i en spritspåse. Klipp ett stort hål eller använd en stor, slät tyll. Håll handen stilla när du spritsar krämen på biskvibottnarna så får du en jämn och fin kupol. Ställ sedan biskvierna i frysen.

  5. Garnering: Smält mjölkchokladen över vattenbad eller i mikro. Hacka nötterna. Blanda ner nötterna i chokladen. Doppa de frysta biskvierna försiktigt i chokladen. Strö lite salt på toppen.

  6. Förvara biskvierna i kylen, men låt dem bli rumsvarma före servering. 

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Sara Aasum Hultberg