Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biscotti på Camillas vis

Bjud på ett glas vin santo till dessa hembakade biscotti och låtsas att du befinner dig i Italien. Annars kan du försvenska lite, hälsar Camilla, och doppa skorporna i vanligt kaffe, det är gott det med.

Biscotti på Camillas visBiscotti på Camillas visBiscotti på Camillas vis

Ingredienser

  • 100 gsötmandel
  • 8,5 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljsocker
  • 3 dlströsocker
  • 1apelsin- rivet skal
  • 1citron- rivet skal
  • 1 krmbittermandelolja
  • 3ägg
  • 0,5 dlsmör- och rapsolja
  • 1 dlmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Grovhacka mandeln. Lägg mandeln på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Höj ugnsvärmen till 200°. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt citrusskal, bittermandelolja, ägg, smör och rapsolja och mjölk och blanda ihop till en rätt så kladdig deg.

  3. Dela degen i två delar och forma dem, med mjölade händer, till två längder på en bakpappersklädd plåt.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut och låt längderna svalna.

  5. Sänk värmen till 100°. Skär längderna i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt. Torka dem mitt i ugnen ca 1 timme. Låt gärna ugnsluckan stå på glänt. Låt kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?