Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bjud på ett glas vin santo till dessa hembakade biscotti och låtsas att du befinner dig i Italien. Annars kan du försvenska lite, hälsar Camilla, och doppa skorporna i vanligt kaffe, det är gott det med.
Sätt ugnen på 150°. Grovhacka mandeln. Lägg mandeln på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 10 min.
Höj ugnsvärmen till 200°. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt citrusskal, bittermandelolja, ägg, smör och rapsolja och mjölk och blanda ihop till en rätt så kladdig deg.
Dela degen i två delar och forma dem, med mjölade händer, till två längder på en bakpappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut och låt längderna svalna.
Sänk värmen till 100°. Skär längderna i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt. Torka dem mitt i ugnen ca 1 timme. Låt gärna ugnsluckan stå på glänt. Låt kallna på galler.