Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biscotti med pistaschnötter

Italienskinspirerade skorpor som passar både till eftermiddagsfikat eller efter en middag. Perfekta för dig som äter enligt LCHF, eller som helt enkelt är ett fan av pistaschnötter!

Biscotti med pistaschnötter
Biscotti med pistaschnötter
Biscotti med pistaschnötter
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 75 gpistaschnötter
  • 75 gmandel- skållad och skalad
  • 75 gsmör- mjukt
  • 2 dlDansukker Steviasocker
  • 3ägg
  • 7 dlmandelmjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 0,5 tskvaniljpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Hacka nötterna grovt.

  3. Vispa ihop smör och stevia med elvisp. Rör därefter ner ett ägg i taget i smeten.

  4. Blanda alla torra ingredienser i en skål och vänd ner i smeten.

  5. Forma smeten till två längder. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

  6. Grädda längderna längst ner i ugnen i cirka 30 minuter.

  7. Ta ut plåten och låt längderna svalna något.

  8. Skär försiktigt längderna i centimetertjocka skivor.

  9. Lägg tillbaka skivorna på plåten med snittytan uppåt.

  10. Sänk ugnstemperaturen till 125 grader. Torka skorporna i cirka 20 minuter.

  11. Låt svalna och förvara i en lufttät burk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök