Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biscotti med mörk choklad och hasselnötter

Lite nyttigare blir biscottin då sockret minskats och ersätts med banan. Välj en mogen banan.

Biscotti med mörk choklad och hasselnötterBiscotti med mörk choklad och hasselnötterBiscotti med mörk choklad och hasselnötter
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 100 gvalnötter
  • 50 gsmör
  • 1banan- (200 g)
  • 50 gchoklad- mörk (70 %)
  • 3 dlgrahamsmjöl
  • 4 dlvetemjöl- + 0,5 dl till utbakningen
  • 2 tskbakpulver
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2ägg
  • 1,5 mskrapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 °. Finhacka valnötterna. Smält smöret och låt svalna.

  2. Mosa bananen. Grovhacka chokladen. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver, socker och vaniljsocker i en bunke.

  3. Rör ner nötter, smör, banan, choklad, ägg och olja. Blanda ihop till en deg. Forma den till 3 längder, ca 3 cm i diameter. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Ta ut längderna och låt dem svalna en kort stund. Skär dem med en vass kniv i 1 cm breda, sneda skivor. Lägg dem på plåten med snittytan upp och fortsätt grädda mitt i ugnen ca 6 min.

  5. Stäng av värmen och öppna ugnsluckan på glänt. Låt biscottin stå kvar och torka ca 1 timme.

Vad tyckte du om receptet?

ca 90 kcal/skorpa 

varav 4 g fett, 2 g protein 13 g kolhydrater