ca 90 kcal/skorpa
varav 4 g fett, 2 g protein 13 g kolhydrater
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lite nyttigare blir biscottin då sockret minskats och ersätts med banan. Välj en mogen banan.
Sätt ugnen på 225 °. Finhacka valnötterna. Smält smöret och låt svalna.
Mosa bananen. Grovhacka chokladen. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver, socker och vaniljsocker i en bunke.
Rör ner nötter, smör, banan, choklad, ägg och olja. Blanda ihop till en deg. Forma den till 3 längder, ca 3 cm i diameter. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Ta ut längderna och låt dem svalna en kort stund. Skär dem med en vass kniv i 1 cm breda, sneda skivor. Lägg dem på plåten med snittytan upp och fortsätt grädda mitt i ugnen ca 6 min.
Stäng av värmen och öppna ugnsluckan på glänt. Låt biscottin stå kvar och torka ca 1 timme.
ca 90 kcal/skorpa
varav 4 g fett, 2 g protein 13 g kolhydrater