Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Biscotti med frukt och nötter är ett klassiskt italienskt recept. Kakorna innehåller inte smör eller olja vilket gör dem härligt knapriga. Förvaras kakorna lufttätt är de mycket hållbara och behöver inte frysas eftersom de är torkade, som skorpor.
Sätt ugnen på 175°. Hacka aprikoser och fikon. Grovhacka nötterna.
Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner frukten i mjölblandningen.
Rör samman äggvispet med frukt- och mjölblandningen. Strö ut lite mjöl på en plåt med bakplåtspapper. Mjöla händerna och forma degen till en limpa, 10 cm bred, ca 30 cm lång och 2–3 cm hög. Grädda limpan mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna på en skärbräda.
Skär limpan med en tunn, vass kniv i knappt 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på plåten och rosta mitt i ugnen ca 6 min. Vänd skivorna och rosta ytterligare 5–6 min. Stäng av ugnen, öppna ugnsluckan. Låt dem ligga kvar på plåten och torka, gärna till nästa dag. Förvara i en lufttät burk.