Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 17g
Protein: 33g
Kolhydrater: 52g
Biryani med grillad kyckling är en rätt som härstammar från Mellanöstern. Biryani kommer från det persiska ordet berya, som betyder stekt eller rostad. Här får riset smak av indisk kryddpasta, variera med andra kryddpastasorter.
Skala och strimla löken. Fräs den med currypastan i 1 msk olja i en kastrull ca 1 minut. Tillsätt ris och 6 dl vatten och smula i buljongtärningen. Sjud under lock ca 10 min, rör om då och då.
Bena ur och strimla kycklingköttet. Strimla kålen. Ansa och skär auberginen i små tärningar.
Blanda kål och aubergine med 2 msk olja och stek i het stekpanna ca 5 min. Krydda med 2 krm salt.
Servera riset med grönsaksfräset. Toppa med kyckling, koriander och strimlad chili.