Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bibimbap med oumph - recept

Med koreansk sås, kimchi, morötter, rödbetsgroddar och stekt ägg. Här kan du välja att steka de svarvade grönsakerna i stället för att äta dem råa om du skulle föredra det. Hittar du inte gochujangsåsen kan du blanda lika delar sweet chilisås och teriyakisås i stället.

Bibimbap med oumph - recept
Bibimbap med oumph - recept
Bibimbap med oumph - recept
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5isbergssallad- eller 1 romansallad
  • 0,5zucchini
  • 2morötter
  • 1rödbeta
  • 2 dledamamebönor
  • 2 dlalfalfagroddar
  • 2 dlkimchi
  • 1 påseoumph- chunk naturell (280 g )
  • 1 dlgochujang- sås, koreansk sås som finns i asiatiska matbutiker
  • 4ägg
  • smör och olja- till stekning

Tillbehör

  • koriander
  • sesamfrön
  • rödbetsgroddar- eller alfa alfagroddar

Gör så här

  1. Strimla salladen och svarva zucchinin i en grönsakssvarv eller skär den i tunna strimlor på längden.

  2. Skala och svarva morötterna och rödbetan.

  3. Lägg salladen i botten på fyra skålar. Lägg grönsakerna i grupper i skålarna. Lägg i kimchin i skålarna.

  4. Stek oumphen i smör och olja. Vänd oumphen i den koreanska såsen och lägg i mitten i skålarna.

  5. Stek äggen och lägg på.

  6. Servering: Servera med koriander, sesamfrön och rödbetsgroddar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök