Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En billig soppa med mycket smak lagar du på vanligt fiskblock från frysdisken.
Skär fisken i bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Ansa, klyfta och skiva fänkålen. Skala och skär moroten och palsternackan i tärningar.
Fräs lök och vitlök i oljan ca 3 min. Tillsätt fänkål, morot och palsternacka och fräs ca 3 minuter, rör om då och då. Smula ner buljongtärningarna, tillsätt tomatpurén, cayennepeppar, paprikapulver och fräs ca 1 minut. Blanda i tomaterna och hälften av vattnet, koka soppan under lock ca 20 minuter. Lägg i fiskbitarna och sjud 5-8 minuter eller tills fisken är klar. Mixa soppan slät med stavmixer, späd den med resten av vattnet till önskad konsistens och ge den ett uppkok. Smaka av med salt. Fördela soppan i skålar. Ringla över jungfruoljan. Peppra. Garnera med basilikablad.
Servera soppan med majonnäsen blandad med citronsaften och basilikan. Brödkrutonger är goda att servera till.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök