Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biffwok med koriander

Biffwok med koriander
Biffwok med koriander
Biffwok med koriander

Ingredienser

  • 3 dlris
  • 400 glövbiff
  • 2rödlökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 bitingefära- (ca 50 g)
  • 3röda paprikor
  • 1 krukakoriander
  • 0,5ananas- fryst eller färsk, i bitar (250 g)
  • olivolja
  • salt

sojasås

  • 1 dljapansk soja
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 2vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på paketet.

  2. Sojasås: Blanda alla ingredienser.

  3. Strimla lövbiffen. Skala och skär löken 
i bitar. Skala och skiva vitlök och ingefära tunt. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Grovhacka koriandern.

  4. Woka/stek köttet i 1  1/2 msk olja ca 3 min. Lägg på ett fat. Strö över 1/2 tsk salt.

  5. Fräs lök, vitlök, paprika och ananas i 
1  1/2 msk olja 3–5 min. Tillsätt kött och ingefära, woka 1 minut. Ringla över såsen och servera med riset.

Vad tyckte du om receptet?