Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bifftartar på oxfilé

Skär köttet så fint du kan, och toppa med äggula. Eller lägg äggulan i ett halvt äggskal bredvid.

Bifftartar på oxfiléBifftartar på oxfiléBifftartar på oxfilé
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 300 goxfilé
  • 2 mskkapris
  • 1schalottenlök
  • 3 mskolivolja
  • salt
  • svartpeppar

Servera med

  • 4äggulor
  • 4inlagda rödbetor
  • 2 mskgräslök- finklippt

Senapsdressing

  • 2 mskolivolja
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 2 tskdijonsenap
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Putsa oxfilén fri från hinnor och senor. Skär den i 1/2 centimeter tjocka skivor och lägg dem på smörgåspapper. Frys köttet cirka 1 timme.

  2. Skär köttet i små tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda kött, lök, olivolja och kapris. Packa blandningen hårt i fyra portionsformar. Vänd upp formarna på tallrikar.

  3. Hacka rödbetorna fint och lägg runt biffen tillsammans med finhackad gräslök. Droppa över senapsdressing. Salta och peppra. Separera äggulan, lägg den på toppen av biffen och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Här hittar du alla recept du behöver för att laga en perfekt nyårsmiddag

Recept från Mitt kök