Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bifftartar med rouillesås och cornichons

Hacka inte köttet i förväg utan gör det strax innan det ska serveras så att det inte hinner bildas bakterier. Tycker du inte om rått kött kan du steka skivor av oxfilén och servera med de goda tillbehören.

Bifftartar med rouillesås och cornichons
Bifftartar med rouillesås och cornichons
Bifftartar med rouillesås och cornichons
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 600 goxfilé- eller kalvfilé
  • 1 tskflingsalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 4äggulor
  • 1rödlök
  • 2 dlcornichons
  • 2 dlkapris
  • 0,5 dlsyltlök

Rouillesås

  • 1 tskdijonsenap
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 0,5 pktsaffran- (à 1/2 g)
  • 1äggula
  • 1,5 dlrapsolja
  • 0,5 dlolivolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskchilisås
  • 0,5 msktomatpuré
  • 0,5 tskpaprikapulver
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmcayennepeppar

Tillbehör

  • pommes frites- eller bröd

Gör så här

  1. Rouillesås: Vispa ihop senap, vinäger och saffran. Tillsätt de båda oljesorterna, först droppvis och sedan i en tunn stråle, under kraftig vispning. Skala och riv i vitlöken. Tillsätt chilisås, tomatpuré och paprikapulver. Krydda med salt och cayennepeppar.

  2. Hacka köttet grovt med en vass kniv. Forma fyra biffar och lägg dem på tallrikar eller ett stort fat. Strö över flingsalt och peppar. Lägg äggulorna på råbiffarna.

  3. Skala och hacka löken.

  4. Servera lök, cornichons, kapris, syltlök, rouillesås och pommes frtes eller bröd till råbiffen.

Vad tyckte du om receptet?