Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biffspett med heta potatis- och grönsaksspett

Biffspett med heta potatis- och grönsaksspett
Biffspett med heta potatis- och grönsaksspett
Biffspett med heta potatis- och grönsaksspett
Annika Broman

Ingredienser

  • 600 grostas- oxfilé, eller ryggbiff i bit
  • rapsolja
  • bbq-sås- hp original, woodsmoke
  • flingsalt
  • körsbärstomater- på kvist

Dippsås

  • 3 mskrucola- hackad
  • 1 burkcrème fraiche- lätt
  • 1 tskdijonsenap- provencale
  • salt
  • peppar

Potatisspett

  • 1216 stfärskpotatisar- små kokta
  • rosmarinkvistar- färska,blötlagda
  • rapsolja

Grönsaksspett

  • zucchini
  • storachampinjoner
  • smålökar- färska, förvällda
  • träspett- väl blötlagda
  • rapsolja
  • flingsalt
  • chilikrydda

Gör så här

  1. Rör eller mixa ihop alla ingredienser till såsen. Låt stå och dra.

  2. Skär köttet i jämna, lika stora bitar. Trä upp dem på väl blötlagda spett.

  3. Pensla spetten med olja runtom. Strö över salt. Pensla tomaterna med olja.

  4. Grilla spetten runtom på het grill. Pensla på BBQ-sauce, när det återstår en kort stund av grilltiden. Grilla de hela tomatkvistarna samtidigt.

  5. Potatisspett: Trä upp potatisarna på väl blötlagda spett. Stick gärna in lite färsk rosmarin i den översta potatisen. Pensla potatisen med lite rapsolja. Grilla spetten runtom tills potatisen är genomvarm, cirka 5 minuter. Strö över flingsalt.

  6. Dela svamparna i halvor och varva på väl blötlagda spett med bitar av zucchini och lökar. Pensla spetten med olja och grilla dem runt om, cirka 5 minuter. Strö över flingsalt, gärna smaksatt med chili.

  7. Servera de olika spetten tillsammans med dippsåsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök