Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Matig sallad med härliga ingredienser som ryggbiff, pepparrot, äggula och cornichoner.
Blanda majonnäsen med båda senapssorterna till dressingen.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kålen i 8 klyftor och lägg i en ugnsform. Smält 100 g smör och låt det bli brynt. Häll det över kålen och krydda med flingsalt.
Rosta tills kålen är mjuk, cirka 30 minuter.
Skär brödet i kuber. Stek till gyllenbruna krutonger i smör i en stekpanna, det ska bli cirka 2 dl krutonger. Strö på flingsalt.
Dela köttet så det blir två tjocka skivor. Grilla köttet i en grillpanna, eller stek i smör, till önskad innertemperatur (56° för rosa kött). Krydda med salt och peppar.
Vira in köttet i folie och låt vila några minuter. Skär i tunna skivor vid servering.
Lägg upp kålen på tallrikar. Fördela köttet över. Bygg ett bo av finriven pepparrot i mitten av tallriken. Placera äggulan i boet. Mal över svartpeppar.
Strö på hackad rödlök och krutonger. Toppa med några cornichoner.
Servera med senapsmajonnäsen.
Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök