Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biffsallad med spetskål

Matig sallad med härliga ingredienser som ryggbiff, pepparrot, äggula och cornichoner.

Biffsallad med spetskålBiffsallad med spetskålBiffsallad med spetskål
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 800 gspetskål- ca
  • 100 gsmör- + till stekning
  • flingsalt
  • 2 skivorlevainbröd
  • 600 gryggbiff- i bit, ca
  • svartpeppar- nymald
  • 1 dlpepparrot- finriven, ca
  • 4äggulor
  • rödlök- hackad
  • cornichons

Dressing

  • 2 dlmajonnäs
  • 2 mskskånsk senap
  • 2 tskdijonsenap

Gör så här

  1. Blanda majonnäsen med båda senapssorterna till dressingen.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kålen i 8 klyftor och lägg i en ugnsform. Smält 100 g smör och låt det bli brynt. Häll det över kålen och krydda med flingsalt.

  3. Rosta tills kålen är mjuk, cirka 30 minuter.

  4. Skär brödet i kuber. Stek till gyllenbruna krutonger i smör i en stekpanna, det ska bli cirka 2 dl krutonger. Strö på flingsalt.

  5. Dela köttet så det blir två tjocka skivor. Grilla köttet i en grillpanna, eller stek i smör, till önskad innertemperatur (56° för rosa kött). Krydda med salt och peppar.

  6. Vira in köttet i folie och låt vila några minuter. Skär i tunna skivor vid servering.

  7. Lägg upp kålen på tallrikar. Fördela köttet över. Bygg ett bo av finriven pepparrot i mitten av tallriken. Placera äggulan i boet. Mal över svartpeppar.

  8. Strö på hackad rödlök och krutonger. Toppa med några cornichoner.

  9. Servera med senapsmajonnäsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök