Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biffsallad med nektariner och sesamdressing

Biffsallad med nektariner och sesamdressing är en asiatiskinspirerad sallad. Se till att använda riktigt mogna nektariner, de smakar så mycket mer.

Biffsallad med nektariner och sesamdressingBiffsallad med nektariner och sesamdressingBiffsallad med nektariner och sesamdressing
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2biffar- utskurna (à 150 g)
  • 1 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2nektariner
  • 2salladslökar
  • 0,5gurka
  • 8rädisor
  • 100 gsallad- blandad

Dressing

  • 2 msksesamfrön- ljusa
  • 0,5 dlrapsolja
  • 2 mskrisvinäger
  • 1 msksoja- japansk
  • 2 tskströsocker
  • 1 tsksesamolja
  • 1 krmsalt
  • 1 krmchiliflakes

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Stek biffarna i smör ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp och låt köttet vila ca 10 min på en skärbräda.

  2. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Ansa och strimla salladslöken lite på snedden. Halvera gurkan och gröp ur kärnorna. Skär gurkan i bitar. Ansa och skiva rädisorna.

  3. Blanda salladen med nektariner, lök, gurka och rädisor.

  4. Dressing: Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna under omrörning tills de fått fin färg. Ta upp och låt svalna. Blanda alla ingredienser till dressingen.

  5. Skär köttet i tunna skivor. Lägg det på salladen och häll över dressingen. Toppa salladen med koriander och servera.

Vad tyckte du om receptet?