Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biffsallad med melon och sojavinägrett

Frys köttet innan och låt det halvtina så går det lättare att skära i tunna skivor. Rätten kan även lagas med skivor av rostbiff från charkdisken, för den som inte vill äta rått kött.

Biffsallad med melon och sojavinägrettBiffsallad med melon och sojavinägrettBiffsallad med melon och sojavinägrett

Sallad

  • 200 gbiff- utskuren i bit, eller rostbiff i skivor
  • 100 gbrytbönor
  • 0,5gurka
  • 0,5honungsmelon- (400 g)
  • 500 gvattenmelon- 1 klyfta
  • 1myntakvist
  • 2 dlkikärter- kokta
  • 0,5 msksesamfrön- rostade

Sojavinägrett

  • 200 gvattenmelon- 1 liten klyfta
  • 1 dljapansk soja
  • 2lime- saft från
  • 0,5spansk peppar (chili)- finhackad
  • 1 mskingefära- färskriven
  • 1 mskhonung

Gör så här

  1. Skär köttet i mycket tunna skivor.

  2. Förväll brytbönorna i lättsaltat vatten några minuter. Spola hastigt av med kallt vatten och skär dem i mindre bitar.

  3. Skölj och tärna gurkan. Skala, kärna ur och tärna de båda melonsorterna. Hacka myntan. Blanda samman grönsaker och frukt.

  4. Till sojavinägretten: Mixa vattenmelon med övriga ingredienser till vinägretten.

  5. Fördela kikärterna i djupa tallrikar och lägg på köttskivorna och salladen. Sila vinägretten över biff och grönsaker. Strö över sesamfrön och servera direkt. Ca 450 kcal/portion, varav ca 6 g fett, 64 g kolhydrater, 17 g protein

Vad tyckte du om receptet?