Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Biffgryta med grönpeppar och konjak

Grönpeppar, senap, konjak och cornichoner. Kan den här krämiga grytan bli annat än god? Klyftpotatis är gott till.

Biffgryta med grönpeppar och konjak
Biffgryta med grönpeppar och konjak
Biffgryta med grönpeppar och konjak
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500600 gutskuren biff
  • 4 stschalottenlökar
  • 2 stmorötter
  • smör
  • salt
  • peppar- nymald
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 mskkalvfond
  • 1,5 dlvatten
  • 1 tskkinesisk soja
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 mskgrönpeppar- i lag
  • 1 mskkonjak- kan uteslutas
  • 11,5 dlcornichons
  • 1 dlpersilja- hackad

Gör så här

  1. Skär köttet i strimlor. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skiva
    morötterna.

  2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.

  3. Fräs lök och morötter i smör i en traktörpanna. Tillsätt resten av ingredienserna, utom cornichoner och persilja, och koka upp.

  4. Blanda ner köttet och koka under lock cirka 15 minuter. Vänd ner cornichonerna, smaka av med salt och strö över persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök