Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på biffar av vildsvinsfärs med gräddsås, lättbakad spetskål, knaprigt bacon och rårörda lingon. En perfekt bjudrätt, vildsvinsbiffar och sås kan lagas redan dagen före – praktiskt om man vill förbereda.
Blanda mjölk och ströbröd i en bunke. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i 1 msk smör i en kastrull på låg temperatur. Lägg färs, lök, ägg, senap, enbär och salt i bunken och blanda ordentligt. Forma färsen till 8 biffar. Stek biffarna i 2 msk smör ca 3 min på varje sida på medelhög temperatur tills de har en fin brynt yta och innertemperaturen är 70°.
Sås: Skala och fintärna rotsellerin. Skala och finhacka löken. Fräs selleri och lök i olja tillsammans med timjankvistarna i en kastrull 2–3 min. Häll på grädde, vatten, vinäger och fond. Koka upp och låt koka tills ca 3 dl återstår. Sila såsen och koka upp på nytt precis före servering.
Finstrimla och knaperstek baconet.
Sätt ugnen på 200°. Riv kålbladen i stora bitar och lägg dem på en plåt. Blanda kålen med olja och salt. Ugnsbaka kålen mitt i ugnen ca 10 min.
Strö bacon över biffarna och servera med kål, gräddsås kokt potatis och rårörda lingon.